Poarta a III-a a Cetății - Alba Iulia

Adresă: Str. Mihai Viteazul, Alba Iulia, România.

Specialități: Reper istoric.
Alte date de interes: Intrare accesibilă pentru persoane în scaun cu rotile, Parcare accesibilă pentru persoane în scaun cu rotile, Potrivit pentru copii.
Opinii: Această companie are 574 recenzii pe Google My Business.
Opinie medie: 4.8/5.

Locația de Poarta a III-a a Cetății

Poarta a III-a a Cetății Str. Mihai Viteazul, Alba Iulia, România

Poarta a III-a a Cetății este un reper istoric important din Alba Iulia, România. Se poate găsi pe Str. Mihai Viteazul.

Poarta a III-a a Cetății este ușor accesibilă pentru persoanele cu dizabilități, având intrare și parcare accesibile pentru scaunele cu rotile. De asemenea, este potrivită pentru copii, oferind o experiență educațională și distractivă pentru toată familia.

Acest loc istoric a primit multe recenzii pozitive pe Google My Business, având un total de 574 recenzii și o opinie medie de 4.8/5. Această companie este apreciată de către vizitatori pentru importanța sa istorică și frumusețea sa arhitecturală.

Poarta a III-a a Cetății este una dintre cele trei porți care au supraviețuit până în prezent din fortăreața medievală a orașului Alba Iulia. Această poartă a fost construită în secolul al XVIII-lea și este un exemplu remarcabil de arhitectură militară din acea perioadă. Poarta este încadrată de ziduri solide de piatră și este încoronată de un turn în formă de bulb, care adaugă un element distinctiv și frumos arhitectural.

Învecinat cu Poarta a III-a a Cetății, se află un mic parc, unde vizitatorii pot odihni și admira frumusețea arhitecturală a porții. De asemenea, în apropiere se află și alte atracții turistice importante din Alba Iulia, cum ar fi Catedrala Sfânta Maria și Muzeul Național al Unirii.

Dacă sunteti interesați de istoria României și doriți să vizitați un loc cu o semnificație istorică importantă, atunci Poarta a III-a a Cetății este un loc pe care trebuie să-l vizitați. Recomandăm să vizitați site-ul web al acestei companii pentru a obține mai multe informații despre orarele de funcționare și evenimentele speciale care pot avea loc la Poarta a III-a a Cetății.

Recenzii pentru Poarta a III-a a Cetății

Poarta a III-a a Cetății - Alba Iulia
Viorel Raita
5/5

Extraordinară poartă, încărcată cu statui și basoreliefuri pline de semnificații istorice.

Poarta a III-a a Cetății - Alba Iulia
Andra Olariu Chilut
5/5

Un loc bogat de istorie, foarte bine pus in valoare. De pe Poartă priveliștea interiorului cetății este minunat. Pe de alta parte ofera o priveliște asupra a o parte de oras si in primul rând a celulei unde au fost ținuți Horea, Cloșca și Crișan. Nu in ultimul rand se poate vedea celula unde a fost ținut timp de un an Horea, care este exact deasupra porții. Recomand a fi vizitată! Este impresionant. Costul biletului este 20 lei pentru adulți și 5 lei pentru copii, însă este costul pentru o vizită mai lungă a unei părți a cetății.

Poarta a III-a a Cetății - Alba Iulia
Alex
5/5

Cea mai impresionantă poarta a cetății.

Poarta a III-a a Cetății - Alba Iulia
Troud
5/5

Monumentală, cea mai frumoasă!

Poarta a III-a a Cetății - Alba Iulia
Diana Nichita
5/5

Intrarea este maiestuoasă, îți atrage privirea de la început și te face curios. Te trimite înapoi în timp și te face să te gândești la vremuri de mult apuse, dar totuși prezente. Precizez că este accesibilitate pentru scaunul cu rotile.

Poarta a III-a a Cetății - Alba Iulia
Lucian Ionescu
5/5

Poarta III sau Poarta Carol este cea mai impunătoare dintre cele șapte porți ale cetății. Poarta III are în partea centrală pajura bicefală, stema Imperiului Habsburgic. În vârf este statuia împăratului Carol al VI-lea de Habsburg, cel care a ordonat construcția cetății actuale (1715-1738). De la numele lui vine vechiul nume al orașului Alba Iulia - Karlsburg sau Carlsburg, precum și numele cetății (Carolina). Denumirea de Alba provine de la fostul nume slav, medieval al fortăreței, Bălgrad - Orașul Alb, de la piatra albă de calcar.

Poarta a III-a a Cetății - Alba Iulia
Dan Artim
5/5

O poartă mai deosebită decât oricare alta: istorie pură trăită pe viu. Trebuie doar să-ți imaginezi cum a fost și restul vine de la sine. "Nihil sine Deo!"

Poarta a III-a a Cetății - Alba Iulia
Iulian Savu
5/5

Având forma unui arc de triumf deasupra căruia se ridică o mică construcţie sub forma unei piramide, peste care tronează statuia ecvestră a împăratului Carol al VI-lea, poarta este plasată chiar la mijlocul porţiunii de zid ce uneşte bastionul Sfântului Eugen de Savoia de bastionul Transilvaniei. Cu o lăţime de 20 metri, monumentul dispune de 3 intrări semicirculare, dintre care se remarcă cea centrală, mult supraînălţată, în comparaţie cu cele două intrări laterale. În faţa lor, un pod mobil acţionat printr-un sistem de scripeţi asigură intrarea peste şanţul împrejmuitor. Știați că în strategia militară a cetății acest şanţ care fusese conceput iniţial să fie umplut cu apă? Din păcate proiectul a rămas nefinalizat. Chiar și așa, securitatea accesului în cetate era completată de modul în care austriecii gândiseră cum să închidă cele trei intrări. Astfel, în caz de pericol, uşi masive de lemn, întărite cu ţinte metalice şi traverse orizontale de lemn blocau intrările. Un asemenea sistem trebuie să fi dat o stare de confort sporită celor din interiorul cetăţii.

Go up