Mănăstirea Brâncoveni - Brâncoveni

Adresă: DN64, Brâncoveni, România.
Telefon: 40249417244.
Site web: crestinortodox.ro.
Specialități: Mănăstire.
Alte date de interes: Intrare accesibilă pentru persoane în scaun cu rotile, Parcare accesibilă pentru persoane în scaun cu rotile.
Opinii: Această companie are 348 recenzii pe Google My Business.
Opinie medie: 4.7/5.

Locația de Mănăstirea Brâncoveni

Mănăstirea Brâncoveni este o destinație deosebită pentru o vizită dacă vrei să experimentezi o frumusețe spirituală și arhitecturală. Această mănăstire se află într-un cadru idilic, cu o istorie impresionantă și o semnificație culturală importantă.

Caracteristici: Mănăstirea Brâncoveni a fost construită în secolul al XVII-lea și este un exemplu remarcabil de arhitectură brâncovenească. Este încadrată de o grădină frumoasă și este renumită pentru mozaicurile sale unice. Mănăstirea găzduiește, de asemenea, o colecție de artă religioasă și o bibliotecă impresionantă.

Ubicare: Mănăstirea se află în satul Brâncoveni, pe șoseaua națională DN64. Este ușor de găsit și oferă parcare accesibilă pentru persoanele cu scaunul cu rotile.

Informații recomandate: Este recomandat să te documentezi despre istoria și semnificația culturală a mănăstirii înainte de vizită. De asemenea, ar trebui să știi că intrarea este accesibilă pentru persoanele în scaun cu rotile.

Alte date de interes: Pe lângă frumusețea sa spirituală și arhitecturală, Mănăstirea Brâncoveni oferă și alte facilități, cum ar fi parcare accesibilă pentru persoanele cu scaun cu rotile. Această mănăstire este apreciată de către vizitatori, având 348 de recenzii pe Google My Business, cu o opinie medie de 4.7/5.

Recomandare finală: Dacă sunteti interesați de arhitectură, artă religioasă sau doriți doar o oază de liniște și frumusețe spirituală, vă recomandăm să vizitați Mănăstirea Brâncoveni. Pentru mai multe informații despre orarele de deschidere, servicii și evenimente speciale, vă invităm să vizitați site-ul web al mănăstirii. Contactați-los astăzi pentru o experiență nemuritoare

Recenzii pentru Mănăstirea Brâncoveni

Mănăstirea Brâncoveni - Brâncoveni
Mihaita Dragan
5/5

Dacă vreodată veți merge pe șoseaua ce leagă orașul Caracal de orașul Drăgășani, înainte de intrarea în Comuna Brâncoveni (dinspre Caracal), la un moment dat,veți găsi un indicator către dreapta,pe care scrie Mănăstirea Brâncoveni.Eu zic să vă răpiți o jumătate de oră din timpul dumneavoastră,pentru vizitarea acestei mănăstiri.De ce?Simplu, pentru că vă garantez că nu v-ați fi putut imagina că pe o râpă,veți putea găsi o lucrare arhitectonică în stil brâncovenesc de o frumusețe deosebită și cu o încărcătură spirituală aparte.Comuna Brâncoveni,din judetul Olt este locul în care s-au născut și a crescut fostul mare domnitor, Constantin Brâncoveanu, părinții lui fiind înmormântați chiar în biserica mare a mănăstirii,ce datează din anul 1699.Mănăstirea este bine întreținută de măicuțele care se ocupă de ea.Ea a fost și renovată,ceea ce o face să strălucească de frumusețe.În biserica mare,puteți merge să vă rugați, mai ales la icoana făcătoare de minuni care o reprezintă pe Maica Domnului.Deasemenea,puteți bea și apă de la Izvorul Tămăduirii, care se spune că ar avea puteri vindecătoare, izvor care se află în spatele mănăstirii,deși cândva ar fi fost chiar în curtea interioară a mănăstirii.După vizitarea mănăstirii, o să vedeți că acest sfânt locaș,o să vă rămânâ în suflet.♥️

Mănăstirea Brâncoveni - Brâncoveni
DiscoverTheWorld World
5/5

Mănăstirea Brâncoveni este unul dintre reperele istorice ale judeţului Olt. Aşezământ încărcat de istorie, locul e uşor de găsit, fără a fi nevoie să cauţi. Originea mănăstirii se pierde în negura istoriei, primzl lăcaş fiind ridicat în prima jumătate a secolului XVI de bunica lui Matei Basarab. Cel cae-şi va pune însă definitiv amprenta asupra locului va fi însă Constantin Brâncoveanu, al crui nume va fi preluat de lăcaş.Mănăstirea se află la o distanţă de numai 20 de kilometri Slatina O poartă uriaşă din lemn sculptat te întâmpină la câteva sute de metri de mănăstire şi un indicator pe măsură, care îţi vesteşte că ai ajuns. Drumul de la înalta şi tradiţionala poartă din lemn a fost modernizat prin asfaltare anul trecut, astfel că, acum, cei care vizitează locul nu mai sunt nevoiţi să facă slalom printre gropile ce brăzdau drumul cu pricina până la mănăstire.
La Brâncoveni, primul aşezământ monahal datează din secolul al XVI-lea. În 1640, Matei Basarab reface mănăstirea; din această epocă se mai păstrează turnul-clopotniţă, stăreţia şi o parte din zidul din incintă.Actuala biserică, cu hramul „Sfântul Nicolae”, a fost construită în locul celei vechi de Constantin Brâncoveanu, în anul 1699; tot el va ctitori, un an mai târziu, şi biserica-bolniţă.
În timpul războiul turco-austriac din 1716-1718 a fost parţial arsă; cutremurul din 1838 a avariat-o grav; secularizarea din timpul lui Cuza a transformat-o într-un modest aşezământ, al cărui curator a fost Popa Şapcă, apoi au venit anii de ruină.
Mănăstirea a fost refăcută parţial de episcopul Vartolomei Stănescu, dar prin decretul 410/1959 a fost desfiinţată şi s-a făcut aici un azil de bătrâni, apoi a rămas pustie 20 de ani. Abia după 1980 au fost aduse aici câteva maici de la Mănăstirea Clocociov şi au început primele reparaţii. Ierarhii Gherasim Cristea şi Calinic Argatu s-au străduit mult pentru ca acest aşezământ să-şi recapete strălucirea de odinioară, angajând lucrări capitale de renovare. Cele două biserici au fost subzidite, consolidate şi reacoperite cu tablă zincată.

S-au deschis drumuri de acces, s-a recuperat o parte din terenul agricol ce aparţinuse mănăstirii, lacurile au fost drenate, dealurile acoperite cu livezi.În beciul cel mare de sub stăreţie s-a amenajat un lapidariu model, unde au fost adăpostite vremelnic şi sculpturi de la bisericile demolate din Bucureşti. În muzeul mănăstirii se păstreaza coloanele mănăstirii Văcăreşti, icoane din secolul al XVIII-lea, pietrele funerare ale lui Ghica Vodă, Barbu Văcărescu şi ale postelnicului Dumitrescu.

În biserica mănăstirii este înmormântat Papa Brâncoveanu, tatăl lui Constantin Brâncoveanu.

Sursa: „Drumuri spre mănăstiri” – Ed. Sophia

Mănăstirea Brâncoveni - Brâncoveni
Alina Iuliana
5/5

Un loc aparte, parca rupt din rai, cu multe flori și copaci totul f bine îngrijit de maicile de acolo, recomand sa treceți pe acolo ori de câte ori aveți ocazia, nu veți regreta!

Mănăstirea Brâncoveni - Brâncoveni
Elementario Vale
5/5

Adevarat loc sfant de reculegere , multă liniste,si pace îmbinate cu istorie !

Mănăstirea Brâncoveni - Brâncoveni
CRISTIAN P
5/5

Locatie frumoasa si linistita intr-o zona placuta si relaxanta.

Mănăstirea Brâncoveni - Brâncoveni
Cristina Neagu
5/5

Lacas de închinăciune și smerenie...impresionant ?

Mănăstirea Brâncoveni - Brâncoveni
tubeztubez
5/5

Un loc liniștit pentru o rugăciune înălțătoare.

Mănăstirea Brâncoveni - Brâncoveni
Ciprian Florescu
5/5

Oaza de liniste si credinta ⛪️ #olt

Go up