Biserica Nouă - Comuna Brebu

Adresă: Comuna Brebu, România.
Telefon: 40720544866.

Specialități: Biserică ortodoxă.

Opinii: Această companie are 18 recenzii pe Google My Business.
Opinie medie: 4.8/5.

Locația de Biserica Nouă

Biserica Nouă din Comuna Brebu, România este o destinație deosebită pentru oricine dorește să exploreze patrimoniul cultural și spiritual al țării noastre. Această biserică ortodoxă este cunoscută pentru frumusețea sa arhitecturală și pentru importanța sa istorică.

Biserica Nouă se află în centrul Comunei Brebu, ceea ce o face ușor de găsit pentru vizitatori. Adresa exactă este Comuna Brebu, România. Pentru a contacta biserica, puteți suna la numărul de telefon 40720544866. În prezent, biserica nu dispune de o pagină web oficială, dar puteți afla mai multe informații despre evenimentele și slujbele religioase pe pagina de Facebook a bisericii.

Ceea ce o face unică pe Biserica Nouă este designul ei arhitectural, care amestecă stiluri tradiționale cu elemente moderne. În interior, puteți admira frescele minunate și iconostasul, care sunt realizate în stilul clasic bizantin. De asemenea, biserica are o acustică excelentă, ce face slujbele religioase și concertele de muzică sacră să fie o experiență memorabilă.

Biserica Nouă este o biserică ortodoxă, așa că dacă sunteți interesați de această confesiune religioasă, vizitarea acestei biserici va fi o oportunitate educațională și spirituală unică. Printre specialitățile bisericii se numără slujbele religioase în limba română, precum și evenimente culturale și educaționale desfășurate periodic.

Dacă sunteți turist în zonă sau dacă doriți să vizitați o locație istorică și spirituală importantă, Biserica Nouă din Comuna Brebu este o opțiune excelentă. În prezent, biserica are 18 recenzii pe Google My Business, cu o opinie medie de 4.8/5, ceea ce o face o destinație populară și apreciată de către vizitatori.

În concluzie, dacă sunteți interesați de arhitectura, istoria sau spiritualitatea bisericilor ortodoxe, Biserica Nouă din Comuna Brebu este o opțiune recomandată. Cu locația sa ușor de găsit, frumusețea sa arhitecturală și importanța sa istorică, această biserică este o opțiune unică și memorabilă pentru oricine dorește să o viziteze. Ne recomandăm contactarea bisericii prin intermediul numărului de telefon sau a paginii de Facebook pentru a afla mai multe informații despre evenimentele și slujbele religioase programate.

Recenzii pentru Biserica Nouă

Biserica Nouă - Comuna Brebu
Sunt Ortodox
5/5

Biserica parohială a Parohiei Brebu II, cu hramul “Naşterea Maicii Domnului”, s-a construit pe terenul donat de Ion Fota, Teodor Popescu şi Ion T. Săcuiu, din îndemnul şi contribuţia exemplară a preotului Nicolau Vasile şi cu contribuţia enoriaşilor din întreg satul. Temelia s-a pus în ziua de Sfântul Gheorghe anul 1911 şi a fort ridicată din cărămidă lucrată manual în sat de meşteri zidari din Cornu. Soclul, ridicat la 1 m. peste nivelul actual de călcare şi treptele, sunt din piatră albă din cariera Stan Davidescu de pe Valea Doftanei. Acoperişul şi turlele au fost executate de meşteri din sat, după modelul celor de la Curtea de Argeş, sub conducerea lui Niculae Mănescu, fiind acoperite cu tablă galvanizată.
Pictura a fost executată de profesorul pictor italian Gavriil Umberto Marchetii. Lucrarea începută s-a întrerupt din pricina izbucnirii Primului Război Mondial, când pătrunderea trupelor austriece a tulburat profund stabilitatea regiunii Prahova, şi s-a continuat după război, fiind finalizată abia în anul 1925. Tâmpla din lemn de stejar, cu iconele respective, sculptată de meşterul G.M. Bobic din Bucureşti în anul 1913, a fost donată de preotul Nicolau Vasile. Sfinţirea lăcaşului de cult s-a săvârşit în ziua prăznuirii Sfântului Proroc Ilie şi tot cu acest prilej a fost înfiinţată şi parohia.
Biserica a avut de suferit în urma cutremurului din 1940, ea fiind consolidată de preotul Ungureanu Gheorghe, cu ajutorul enoriaşilor, în anul 1947. Pictura a fost restaurată în anul 1950 de pictorul Boboleanu din Bucureşti.
Clopotniţa, separată de Biserică, este construită din piatră şi cărămidă de enoriaşii Niţulescu Gheorghe şi Fodac C. Ion. Situat chiar lângă drumul spre Podul Cheii, turnul clopotniţei are două nivele, fiind construit din cărămidă, alternând pe alocuri din piatră de râu cioplită. Două clopote vestesc brebenilor slujbele şi toate celelalte rânduieli. Cel mai mic dintre ele nu are nici o inscripţie. Pe cel mai mare desluşim: „Pr. Gh. Ungureanu. Acest clopot a fost donat bisericii de preot Vasile Nicolau, Brebu, 1923. Returnat la Uzina Mecanică Câmpina de echipa condusă de Tudorache Ion din Brebu – 16 octombrie 1965” .
Gardul este contruit în partea din faţă din piatră cu grilaj şi poartă de fier, din contribuţia preotului Ungureanu Gheorghe şi munca voluntară a enoriaşilor, în anul 1954.
S-au primit ca donaţii icoana Sfântului Nicolae – din mozaic – lucrată şi donată de Antonio Foscalino din Italia – fost profesor la Şcoala de Arte şi Meserii din Bucureşti şi un policandru cu 12 lumini din sticlă de Murano, donat de colonelul Teodor Verescu din Bucureşti. Acestea sunt apreciate de noi ca obiecte de valoare muzeistică.
Din anul 1992, după pensionarea părintelui Ungureanu Gheorghe, activitatea pastorală şi administrativă a fost continuată de preotul Albu Mihail.

Biserica Nouă - Comuna Brebu
Dan Popescu
5/5

O biserica deosebita

Biserica Nouă - Comuna Brebu
Global AUTODISCOUNT
5/5

Foarte evlavioasa

Biserica Nouă - Comuna Brebu
Horia Apostolescu
5/5

Interesant.

Biserica Nouă - Comuna Brebu
Alisa Ilioiu
5/5

Biserica Nouă - Comuna Brebu
Gheorghe-Dorel Cretu
5/5

Biserica Nouă - Comuna Brebu
Tatiana Secara
5/5

Biserica Nouă - Comuna Brebu
ady dragan
5/5

Go up