Casa Babei Vrâncioaia -

Adresă: România.

Site web: trecator.ro.
Specialități: Locație istorică, Atracție turistică.
Alte date de interes: Intrare accesibilă pentru persoane în scaun cu rotile, Parcare accesibilă pentru persoane în scaun cu rotile, Potrivit pentru copii.
Opinii: Această companie are 254 recenzii pe Google My Business.
Opinie medie: 4.3/5.

Locația de Casa Babei Vrâncioaia

Casa Babei Vrâncioaia România

Casa Babei Vrâncioaia este o locație istorică și o atracție turistică deosebită din România. Acest loc are o intrare accesibilă pentru persoane în scaun cu rotile, parcare accesibilă pentru persoane în scaun cu rotile, și este potrivit pentru copii.

Această casă are o istorie lungă și interesantă, fiind o parte importantă a patrimoniului cultural al țării. Se spune că a aparținut unei femei puternice și înțelepte, care a fost respectată de toată lumea din zona în care locuia. Casa a fost construită într-un stil tradițional, cu materiale locale, și păstrează încă astăzi farmecul și autenticitatea sa originală.

Casa Babei Vrâncioaia se află într-o locație uimitoare, în mijlocul naturii, oferind vizitatorilor posibilitatea de a se odihni și de a se relaxa într-un mediu paisajistic de neuitat. Aici puteți admira flora și fauna locală, faceți plimbări în pădure, sau chiar vizitați alte atracții turistice din zona înconjurătoare.

Pe lângă frumusețea sa naturală, Casa Babei Vrâncioaia oferă și alte facilități pentru a face vizita mai plăcută. Există un restaurant în incinta casei, unde puteți savura mâncarea tradițională românească, pregătită după rețete vechi de secole. În plus, există și o pensiune, unde puteți rămâne peste noapte dacă doriți să vizitați zona mai mult de o zi.

Casa Babei Vrâncioaia a primit multe recenzii pozitive pe Google My Business, cu o opinie medie de 4.3/5. Această companie are 254 de recenzii, mărturisind satisfacția clienților față de serviciile oferite.

Dacă sunteți interesați de istorie, cultură, sau pur și simplu doriți să vizitați o locație unică și frumoasă, atunci trebuie să vizitați Casa Babei Vrâncioaia. Aici puteți afla mai multe despre viața și obiceiurile oamenilor din trecut, admira frumusețea naturii, sau doar vă puteți odihni într-un mediu liniștit și relaxant.

Recomandăm cald să contactați Casa Babei Vrâncioaia prin pagina lor web oficială pentru a rezerva o vizită sau pentru a afla mai multe despre facilitățile oferite.

Adresă: România.

Site web: trecator.ro.

Specialități: Locație istorică, Atracție turistică.

Alte date de interes: Intrare accesibilă pentru persoane în scaun cu rotile, Parcare accesibilă pentru persoane în scaun cu rotile, Potrivit pentru copii.

Opinii: Această companie are 254 recenzii pe Google My Business.

Opinie medie: 4.3/5.

Recenzii pentru Casa Babei Vrâncioaia

Casa Babei Vrâncioaia -
Yersinia Pestis
5/5

Un loc de legendă pentru un personaj de legendă( Baba Vrâncioaia nu a existat în realitate ). Acesta este și locul din care se spune că Stefan cel Mare i-ar fi împroprietărit pe cei 7 feciori cu cei șapte munți dimprejur, munți ce ar fi luat numele stăpinilor.
Tot aici este și Obeliscul cu versurile Reginei Elisabeta, cea care scria sub pseudonimul “ Carmen Silva”.
Locul este frumos, ușor accesibil și dacă este senin este un loc de bellevue asupra munților din preajmă.

Casa Babei Vrâncioaia -
Imola Cojocaru
5/5

Priveliste frumoasa. Ideea este interesanta dar ar fi nevoie de promovare. Ar fi dragut un panou cu povestea Babei Vrancioaia pentru cine nu o cunoaste si ne-ar fi placut sa vizitam casuta si in interior.

Casa Babei Vrâncioaia -
Violeta Camelia
5/5

Se mai poate adăuga si ceva despre legenda Vrancioaiei și locul poate fi mai bine promovat. Casa este noua dar priveliștea este minunata. Nu are județul foarte multe repere turistice dar asta poate fi unul dintre ele.

Casa Babei Vrâncioaia -
Adriana Manole
4/5

O căsuță nouă, care poate i-ar fi plăcut bătrânei Vrâncioaia! Foarte frumos, festivalul "Tudora Vrâncioaia" la începutul lui iulie, cu ansambluri locale și mulți copii talentați.

Casa Babei Vrâncioaia -
Paul Băluţă
5/5

Loc de istorie (casa e doar o replică - dar plină de farmec - a ceea ce se crede că ar fi fost cândva casa Vrâncioaiei). Panoramă superbă asupra Văii R. Putna, dar și spre Masivul Coza. Alături se află și un monument ridicat la 1903 (parcă!) de către locuitorii satului Bârsești în cinstea lui Ștefan cel Mare.

Casa Babei Vrâncioaia -
Botez Gaby
5/5

Un loc de legendă pe o dumbravă frumoasă cu o vedere minunată asupra Munților Vrancei și nu neparte de tumulii vechi de 4000 de ani.

Casa Babei Vrâncioaia -
Traian Negulescu
5/5

”Monumentul comemorativ Ştefan cel Mare” din Bârsești, cod LMI VN-III-m-B-06581, a fost ridicat la începutul sec. XX, fiind inaugurat la data de 2 iulie 1904, la 400 de ani de la moartea domnitorului Ștefan cel Mare.

Obeliscul și crucea sunt amplasate pe un postament din piatră în trunchi de piramidă. Pe 2 dintre laturile obeliscului se găsesc următoarele inscripții: ”Lui Ștefan cel Mare Voevodul Moldovei, dupe 400 ani de la mortea sea, prinos de admirație și recunoștință din partea vrâncenilor în 2 iulie 1904”; ”Domnit-a Ștefan Vodă 47 ani, 2 luni și 3 septămâni și-a zidit 44 monastiri și biserici și era însuși țiitor peste totă țara... Dupe multe resboe cu noroc cea făcut, cu mare jale a reposat, marți 2 iulie 1504”.

Pe cea de-a 3 latură se găsește inscripționat un fragment din legenda Babei Vrâncioaia în versiunea lui Carmen Sylva - pseudonimul literar al Reginei Elisabeta a României - apărută postum în volumul ”De prin veacuri. Povestiri istorice și legende populare pentru copii”: ”Vedi, dise Vrâncioie lui Ștefan cel Mare, totă Vrancea s-a sculat pentru tine. Iată-i vin toți de dupe înălțimi și cei șepte flăcăi cari merg înaintea celorlalți. Sunt șepte flăcăi ai mei, pecari ț-i dăruesc. Carmen Sylva, Regina Românilor”.

Pe cea de-a 4 latură apare un fragment din poezia ”Doina”, publicată în Convorbiri Literare din 1 iulie 1883, texte scrise de Mihai Eminescu pentru festivitatea dezvelirii la Iaşi a statuii lui Ştefan cel Mare în iunie 1883: ”Ștefane Măria Ta, tu la Putna numai sta, te înalță din mormânt, să te-aud din corn sunând și Moldova adunând. De-i suna din corn o dată, ai s'aduni Moldova totă. De-i suna de doue ori, îți vin codri în ajutor. De-i suna a treia oră, toți dușmanii or să piară din hotară în hotară. MI. Eminescu”.

Lângă monument, după ani 1970 s-a construit și o căsuță din bârne - ”Casa Babei Vrâncioaia”.

Informații furnizate de către Direcția Județeană pentru Cultură Vrancea

#monumenteinvrancea

Casa Babei Vrâncioaia -
Alexandra Birtar
3/5

Ma bucur ca exista un loc dedicat Babei Vrancioaia, insa e mare pacat ca acest lucru nu e mai bine scos in evidenta. Nu exista deloc informare turistica, locul si casa sunt complet parasite. Zona este de vis.

Go up