Cetatea Sucidava - Corabia

Adresă: Corabia, România.
Telefon: 40249561364.
Site web: cetateasucidava.ro.
Specialități: Locație istorică, Atracție turistică.
Alte date de interes: Intrare accesibilă pentru persoane în scaun cu rotile, Parcare accesibilă pentru persoane în scaun cu rotile, Potrivit pentru copii.
Opinii: Această companie are 562 recenzii pe Google My Business.
Opinie medie: 4.7/5.

Locația de Cetatea Sucidava

Cetatea Sucidava este o locație istorică importantă situată în Corabia, România. Acesta este un site web oficial al cetății: cetateasucidava.ro.

Cetatea Sucidava este o atracție turistică populară, oferind vizitatorilor o perspectivă unică asupra istoriei românești. Intrarea este accesibilă pentru persoanele în scaun cu rotile, iar parcarea este disponibilă, de asemenea, pentru această categorie de oameni. Cetatea este potrivită pentru copii, oferind un mediu sigur și distractiv pentru a descoperi istoria.

Caracteristicile cetății sunt remarcabile. Construită în secolul al IV-lea, cetatea a fost o fortăreață importantă de-a lungul timpului. Acum, vizitatorii pot explora ruinele cetății și afla mai multe despre istoria românească.

Pe Google My Business, Cetatea Sucidava are 562 de recenzii, cu o medie de 4.7/5 stele. Acest lucru indică faptul că vizitatorii apreciază experiența lor la cetate.

În concluzie, dacă sunteti interesați de istoria românească, vizitarea Cetății Sucidava este puternic recomandată. Acest loc oferă o perspectivă unică asupra trecutului, într-un cadru frumos și accesibil. Pentru mai multe informații, vă recomandăm să vizitați site-ul web oficial al cetății la cetateasucidava.ro. Contactați prin pagina web pentru mai multe detalii

Recenzii pentru Cetatea Sucidava

Cetatea Sucidava - Corabia
Liliana Dinescu
4/5

Am fost recunoscători ca duminică la ora 16 mai era deschis și am putut vizita. Un ghid competent ne-a făcut vizita foarte plăcută. Am descoperit că pe lângă podul de la Drobeta, aici a existat un pod construit de către împăratul Constantin cel Mare și că se păstrează platforma capului de pod.

Cetatea Sucidava - Corabia
florin ionescu
4/5

Cetatea este situata pe malul Dunarii în orașul Corabia, pe vatra satului Celeiu. Zona este îngrădita cu gard și beneficiază de o întrare, muzeu plin cu dovezi arheologice și laborator de cercetări. Are alei amenajate, ruine ale unei bai romane, bazilica paleocrestina și un picior al podului roman construit peste Dunăre de Constantin Cel Mare. Spectaculoasa este Fântână Secreta din care locuitorii se aproviziona cu apă în timpul asediilor. Se coboară 26 metrii pana la Izvorul protejat de o cupola în forma de piramida pentru a beneficia de efectul de piramida. Zona a fost cercetata de numeroși oameni de cultură precum Vasile Pârvan, Al. I. Odobescu, Cezar Bolliac

Cetatea Sucidava - Corabia
Mario San
5/5

Foarte frumoasă, ghid foarte amabil

Cetatea Sucidava - Corabia
Ileana Simionescu
5/5

Un loc care trebuie vizitat!
Muzeul conține exponate excepțional conservate si foarte frumoase care dovedesc existenta în aceste locuri a unei civilizații avansate. Cele mai vechi au 6000 de ani. Vizita ghidată este foarte bine documentată și interesantă. Zidurile cetății, locuinta neolitică, bazilica protobizantină si excepțional de frumoasa fântână secretă completează o imagine unică a trecutului acestor locuri.

Cetatea Sucidava - Corabia
Cristian Fratila
5/5

Recomand
Informații foarte bune
Ghidul, un om deosebit cu multă amabilitate, salutari și pe această cale!

Cetatea Sucidava - Corabia
G. P.
5/5

Iar, muzeul- micuț, dar, atât bine organizat, elocvent pentru descoperirile arheologice, si atat de bine explicate ( + la care se adaugă și propria carisma) de stra-stranepotul lui Popa Sapca). Merita din plin. Si, nevornbind de aerul curat...

Cetatea Sucidava - Corabia
Mihaita Dragan
5/5

Cetatea Sucidava, un loc pe care când îl văzusem prin poze pe net, am crezut că fiind doar niște ruine pe-acolo, nu aș găsi chiar ceva prea interesant dacă aș vizita-o.Dar, fiind nu chiar departe de mine, și un reper istoric, iar pe aici prin sud nu prea am vizitat repere istorice ca prin Ardeal,am zis că totuși, se merită să încerc, într-o după-amiază însorită de toamnă, cu vreo 24 de grade afară, deci un timp tocmai bun de vizitat.Nu o să mă apuc acum să vă spun eu prea multe detalii legate de cetate, că puteți citi pe diferitele poze cu panourile informative pe care o să le postez, doar câteva cuvinte o să vă spun.Prima oară, pe acest actual cartier Celei, al orașului Corabia, a fost un importat centru comercial militar al unui trib dacic, Sucii, de aici și numele de Sucidava, adică așezarea sucilor.Cetatea a fost construită în anii 270-275 în timpul ocupației Imperiului Roman, de către Împăratul Aurelian, apoi mai târziu(anul 306), a ajuns pe aici și împăratul Constantin cel mare și a rezidit fortăreața.În incinta cetății se găsesc urmele bazei unei bazilici care ar fi de fapt prima biserică creștină din nordul Dunării.Iar ca principal punct de atracție al cetății, de care eu am rămas plăcut impresionat, este Fântâna Secretă, o fântână unică,datată din secolul al 6-lea,din care, cei din Cetate, se alimentau cu apă când veneau inamicii peste ei și nu mai aveau de unde să procure apa, mai ales că fântânile din afara cetății, se otrăveau de către năvălitori.Fântâna se află pe sub pământ, ea se află practic la 19m adâncime, iar la ea se ajunge printr-un tunel, lung de 26 de m.Fântâna poate fi vizitată, dar doar dacă Nea Gică din Celei de pe strada Sucidava 33,dacă este acolo, vă poate descuia lacătul după care sa îl urmați prin tunel ascultând povestea fântânii de la Nea Gică, pe care oricum îl veți urma prin toată cetatea, că el știe toate detaliile despre ea.Normal, cetatea, se vizitează duminica doar până la ora 13:00, dar Nea Gică, a mers cu noi chiar și pe la ora 15:00 și ne-a arătat tot prin cetate, că veneam și noi din alt județ.Referitor la Nea Gică, va pot spune, că este a 6-a generație a persoanjului istoric al revoluției de la 1848, Popa Șapcă.Si uite-așa, dragii mei, am descoperit lucruri pe care nu mă așteptam să le descopăr, printre niște ruine de piatră și de cărămidă,vechi de 1800 de ani.

Cetatea Sucidava - Corabia
Cristina Negulescu
4/5

E o locație la marginea localității Corabia. Nu există ghid. Cu GPS se ajunge foarte ușor. Sunt câteva panouri informative cu detalii istorice.

Go up